A 2017-es év egyik legfontosabb Kia-újdonsága: a vadonatúj Kia Rio!

A Rio a Kia legnépszerűbb modellje a világon, a teljes termelés 16 %-át adja, ezért az új Rio tervezésénél nem volt mindegy, hogy milyen irányba folytatódik tovább a fejlesztés.

A tökéletes vezetési élmény megvalósításához a biztonságot és a kényelmet helyezték előtérbe a design mellett, hogy a vezető központi szereplőnek érezhesse magát.

 

 

Nagy szakítószilárdságú acélokból álló, a korábbinál jelentősen merevebb karosszéria 15mm-rel, míg tengelytávja 10 mm-rel lett hosszabb, a magasságot viszont csökkentették 5mm-rel. A Kia-márkavédjegy tigrisorr hűtőszak teljesen sima fekete felületével harmonikus egységet alkot a fényszórókkal.

 

 

 

 

 

 

A karosszéria méretnövekedéséből az utastér is profitált, a hátsó lábtér nagyvonalú és annak ellenére, hogy alacsonyabb lett az autó 5mm-rel, a fejtere a módosított üléshelyezésnek köszönhetően elöl-hátul nagyobb.

 

 

A középkonzol kialakítása komfortosabb lett, enyhén a vezető felé fordul, így nem nyomja a jobb lábat. Külön kezelőgombot csak a légkondicionáló és néhány funkció – pl.ülésfűtés – kapott, minden más a műszerfal tetejére ültetett könnyen elérhető érintőképernyőről vezérelhető.

 

Az audiorendszer, a fedélzeti számítógép, a tempomat és a hangvezérléses telefon is sportos, jó fogású kiviteltől függően puha bőrbevonatú okos kormányról működtethető. Újdonság a legújabb fejlesztésű HMI kezelőfelületű infotainment rendszer 6 hangszórós audioberendezéssel. A Rióban elöl hátul USB-port található, így könnyen a hátul ülő utasok is csatlakoztathatják a készülékeiket.

Euro6-os tisztaságú, korszerű benzines és közöscsöves dízel erőforrásokat felvonultató motorválasztéka biztosítja, hogy minden ügyfél megtalálja a számára legmegfelelőbbet.Szívócső-befecskendezéses benzines: az 1,25 l-es (122Nm), az 1,4-es kereken 100 LE-s (132Nm), előbbihez 5, utóbbihoz 6 fokozatú precízen kapcsolható kézi vagy négyfokozatú, bolygóműves automata sebességváltó kapcsolódik.

Az új Rio erőssége, hogy elsőként a Kia kínál gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített, hosszútávú radarral pásztázó automata vészféket (AEB) a kisautók kategóriájában, a fejlett vezetőtámogató rendszer (ADAS) részeként. Az AEB-t kiegészíti a sávelhagyásra figyelmeztető (LDWS), amely jelzi, ha a vezető indexelés nélkül próbál sávot váltani.

Az új Kia Rio bevezetése tavasztól folyamatosan megkezdődik a szokásos Kia 7 év vagy 150 ezer km garanciával.

 

 

Hozzászólások