A puding próbája az evés, a Tivoli próbája a tesztelés

Akárhányszor rákerestem az interneten a SsangYong új híreire, mindig a Tivolival találtam szembe magam, így nem csoda, ha mindenki izgatottan várta, hogy milyen lehet a koreai gyártó új, pár hónapja beharangozott szabadidő-autója. A SsangYong Zakarhoz is megérkezett a tesztautó és végre elérkezett a pillanat a kóstolásra, akarom mondani tesztelésre. 🙂 Mert nem egy pudingról beszélünk. Nagyon nem! Már külsőre is különleges az autó a BLACK PACK kéttónusú csomaggal. A grand fehér szín messziről vakít, a space fekete tető pedig igazán különlegessé teszi. Szerintem nagyon ütős párosítás.

IMG_4221

A tesztautóba beülve finom “új autó illat” fogadott. A belső szépen kidolgozott, elegáns fekete színű ülések teszik kényelmessé az utazást. Bevallom, én már némi elfogultsággal indultam neki az útnak, ugyanis a SsangYongtól megszokott “Welcome” felirat mellett kellemes kis dallammal is üdvözölt az autó. Finom gázadás és már gurult is az 1.6-os benzines, olasz városról elnevezett járgány. A hangja valami brutális. Aki nem hiszi, járjon utána! A henger alakú főműszerek nagyon divatosak és a megvilágításuk se hétköznapi. A kényelmes ülésből könnyedén tekerhető az alul lapított kormánykerék. A középkonzolon elhelyezett 7 colos érintőképernyőn minden információ jól látható, így akár a beállított útvonalat is könnyedén nyomon követhetjük. A hatalmas szélvédő mögül remek a kilátás, az irányjelző hangja is nagyon kis finomra sikeredett. Ami az első kanyarban feltűnt, az extra érzékeny fék. Egy hirtelen mozdulat és ha nem vigyázunk, közelebbről csodálhatjuk meg a méretes szélvédőt. 🙂 De természetesen erre nem került sor, mert első a biztonság és indulás előtt mindig bekapcsolom a biztonsági övet. A kidomborított hátsó sárvédő még karakteresebbé teszi az autót. Sok támadást kapott a parányi hátsó ablaka miatt, de a visszapillantó tükörből így is remek a kilátás. Utunk végeztével a szokásos “Goodbye” felirat mellett ismét megszólalt a kis kellemes fülbemászó elköszönő muzsika.

A SsangYong úgy tűnik komolyan gondolta, hogy felveszi a versenyt a konkurenciával, anyait-apait beletett ebbe az autóba, ami után a saját autómat olyan érzés volt vezetni, mintha a földön csücsülnék. 🙂 Aki eddig nem ismerte, nem próbálta a SsangYong márkát, javaslom hogy próbálja ki és meg fog lepődni, hogy mennyire jó! Nekem bejött és külsőre úgy tűnik a járókelőknek is! 😉

IMG_4199 IMG_4235

Hozzászólások