Az új Kia Picanto X-Line

A vadonatúj X-Line változatot a Frankfurti Autószalonon mutatták be. Új megjelenésével tovább növeli a Kia legkisebb modelljének vonzerejét és ötvözi a Picanto legjobb tulajdonságait. Ezt a megjelenést a Kia legnépszerűbb crossover és SUV típusai inspirálták, mint a Sportage és a Sorento.

 

 

Az X-Line karosszériája magasabbra került, így a vezető jobban átláthatja maga előtt az utat és a beszállás is könnyebb.

Az újdonságot a Kia közvetlen befecskendezéses, turbós 1.0 T-GDI benzinmotorja hajtja, így az X-Line a legerősebb a Picantók között.

Miközben az év elején bevezetett új Picanto merész és dinamikus formajegyekkel hívja fel magára a figyelmet, a hamarosan érkező X-Line egy sor módosításnak köszönhetően masszív kisugárzással ruházza fel a kiskocsit. A Kia egyedi „tigrisorr” hűtőmaszkja most is elmaradhatatlan részlet, de a SUV-os fazonnal megrajzolt lökhárítókkal az X-Line markánsabb megjelenésű a normál kivitelnél. Mindezt a magabiztosságot sugárzó megjelenést a lökhárítók első és hátsó fémhatású betétei is fokozzák.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Picanto X-Line számos olyan tartozékkal rendelkezik, ami általában csak a magasabb felszereltségekre jellemző; ide tartozik a 16 colos alufelni, az alumínium pedálszett, a LED-es menetfény és ködfényszóró, a divatos cápauszony antenna, valamint a kulcs-nélküli komfortbejutás is. A 7 colos képátlóval nagyméretűnek számító „lebegő” érintőképernyőn 3D-s navigáció fut, továbbá elérhető funkció az Apple CarPlay és az Android Auto is. Az X-Line esetében szériatartozék továbbá a tolatókamera, a vezeték nélküli telefontöltő és az USB port is. Akárcsak a sportos Picanto GT-Line fedélzetén, itt is megtalálható az alul lapított karimájú sportkormány.

 

 

A vadonatúj Picanto a legbiztonságosabb kisautó mind közül, amivel a Kia Motors az A-szegmensben valaha is előállt: nagy szakítószilárdságú acélokból felépített, illetve megerősített karosszéria, alapáron hat légzsákkal rendelhető plusz térdlégzsák is kérhető bele. Az autó aktív biztonságát szériatartozékként elektronikus menetstabilizáló fokozza, fékezéskor és ívmenetben egyaránt. Mindezeken felül az új Picantóhoz elérhető az autonóm vészfékrendszer is.

A Picantóra, mint a Kia-család többi modelljére is érvényes a vállalat által kínált egyedülálló 7 év vagy 150 000 km-es általános garancia.

 

 

Hozzászólások