Extrém téli teszteken vizsgázott az új Kia Stinger

 

A Kia vadonatúj sportszedánja Svédország északi része felé vette az irányt, ahol tartósan fagypont alatti hőmérsékleten, jeges körülmények között tesztelték.

A téli fejlesztés helyszíne a svédországi Lappföldön található Arjeplog volt, ahol a Stinger-flotta tesztjárművei a legkülönfélébb alacsony tapadású burkolatokon bizonyíthatták kezelhetőségüket, többek között rántópadon is, valamint a befagyott Uddjaure tavon szlalomban és nagysebességű körpályán.

Tapasztalt szakértői gárda így elvégezhette a végső beállításokat az összkerék- és hátsókerék meghatásokon, illetve a a vezetőket segítő elektronikus berendezéseken egyaránt.
 

Amikor piacra kerül, a Stinger lesz az első olyan Kia szedán, amelynél a vevő dönt, hogy hátsó-, vagy összkerékhajtással szeretné-e megvásárolni. A karakterében kissé a hátsókerekes autó viselkedésére is emlékeztető összkerékhajtás célja az optimális tapadás biztosítása minden körülmények között; továbbá ezt a változatot felszerelték dinamikus nyomatékvektoros szabályozással (DTVC) is, amely automatikusan, kerekenként szabályozza a nyomatékot, így biztosítva a hatékony tapadást kanyarban, vagy rossz minőségű burkolaton is.

A Kia extrém téli tesztje egyben tartóssági vizsgálat is, hiszen a hőmérséklet a tesztek helyszínein tartósan -35°C alatti volt, de ebben a szélsőséges helyzetben sincs kompromisszum; már csak azért sem, mert minden országban, ahol a Stinger piacra lép az egyedülálló hétéves Kia garanciával lesz elérhető.

 

 

Tekintse meg a videot:

  2017 Kia Stinger Winter Testing_Video_ Youtube

 

 

 

Hozzászólások