2021-es Mazda CX-5

A Mazda frissítette népszerű családi modelljét, a CX-5-öt. A CX-5 a Mazda jelenleg elérhető legnagyobb modellje, melynek többek között a biztonsági, vezetéstámogató és kényelmi funkcióin fejlesztett a japán gyártó.

2021-es Mazda CX-5

A 2021-es Mazda CX-5 a dinamikus teljesítményt ötvözi a biztonságos és élvezetes vezetéssel, mindezek mellett külső megjelenése is lenyűgöző, tágas, kényelmes belső térrel rendelkezik. A Mazda CX-5 kialakítása a Kodo – A mozgás lelke formanyelvre épül, aminek köszönhetően a modell megjelenése egyedülálló, elegáns, dinamikus.
A modell utastere rendkívül tágas, letisztult, minőségi anyaghasználat jellemzi. Az első és hátsó ülésnél, illetve a csomagtérben is LED lámpákat helyeztek el, így energiahatékonyabb a lámpák használata, miközben nagyobb fényt biztosít. A CX-5 csomagtér-kapacitása 1620 liter, így bőven van hely a családtagok csomagjainak legyen szó akár egy hosszabb utazásról. Az intelligens csomagtérajtó könnyedén működtethető a Mazda továbbfejlesztett, kulcs nélküli beszállást biztosító rendszer gombjával. Az utazásunkat kényelmesebbé és szórakoztatóbbá teszi a 10,25 colos érintőképernyő és a multimédia-vezérlő lehetővé teszi a DAB-rádióadók, a közösségi média és a szöveges üzenetek elérését a 7. generációs Mazda Connect segítségével. A nagyobb kijelző könnyebben elérhető és használható, ráadásul az Apple Carplay és Android Auto segítségével hozzáférhetünk zenéinkhez, navigációs, illetve üzenetküldő alkalmazásainkhoz és mindezeket irányíthatjuk a hangvezérlés funkcióval.

Minőségi, tágas utastér.

A Mazda i-Activ AWD rendszere 27 érzékelővel folyamatosan figyeli az útviszonyokat és a környezetet. Ehhez társul az off-road tapadásrásegítő rendszer, mely megakadályozza a csúszást azáltal, hogy a szükséges nyomatékot a megfelelő helyre és a megfelelő időben adja le. Mindezek segítségével sokkal magabiztosabb vezetést tesz lehetővé a Mazda rendszere. A Mazda modellek közül a CX-5 biztosítja a legnagyobb vontatási kapacitást.

A Kodo formanyelv megtestesülése.

A 2021-es Mazda CX-5 a hengerkikapcsolás funkcióval alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé. A rendszer hengerleállító technológiája lehetővé teszi a motorhengerek kikapcsolását, amikor nincs szükség rájuk.
Továbbfejlesztett biztonsággal is szolgál a 2021-es Mazda CX-5. Hat légszák, fokozott ütközésbiztonság és megerősített Skyactiv-karosszéria jellemzi a modellt. A számos biztonsági rendszer közül kiemelendő az intelligens városi fékrásegítő, mely figyeli a CX-5 előtt haladó járművet, kis sebesség esetén pedig fékez is, amennyiben szükséges, hogy csökkentse az ütközés kockázatát. A gyalogosészlelő az automatikus vészfékező rendszerrel együttműködve csökkenti a gyalogosokkal történő ütközés kockázatát. A távolságtartó tempomat meghatározza az előttünk haladó jármű sebességét és tartja a beállított távolságot a járműtől, veszély észlelése esetén segítséget nyújt a fékezésben. A head-up kijelzővel tájékozódhatunk a legfontosabb információkról, anélkül, hogy le kellene vennünk a szemünket az útról. A rendszer kivetíti a szélvédőre az aktuális sebességet és sebességhatárt, a navigációt és az aktív vezetést támogató rendszereket. Az adaptív fényszórórendszer a fény eloszlását a kormányzási iránynak és a sebességnek megfelelően állítja be, így a lámpák mindig a kívánt irányba világítanak.

A tökéletes közepes méretű családi SUV

A Mazda CX-5 a ma elérhető egyik legjobb közepes méretű SUV, erről árulkodnak az elnyert díjak is. Az Euro NCAP biztonsági tesztjén a legmagasabb, 5 csillagos értékelést érte el a modell. A biztonság és lenyűgöző dizájn mellett ki kell emelni a vezetési élményt is, mely egyedülálló a kategóriájában.

Íme egy kis ízelítő:

Hozzászólások