2022. március 8 – Mazda CX-60 világpremier

2022. március 8-án bemutatkozik a Mazda első plug-in hibrid modellje, a Mazda CX-60. A modellből ismét kaptunk egy kis ízelítőt a japán gyártótól. Az utasteret a természetes faerezet és a magas minőségű szövött anyagok teszik egyedülállóvá, mely Mazda-design a japán hagyományokban gyökerezik.

Részlet az utastérből

A Mazda CX-60 egy újabb megtestesülése a KODO formanyelvnek. Élettel teli formavilága gyönyörű és stílusos megjelenést kölcsönöz a modellnek. Ezt a filozófiát ötvözték a japán „Ma” fogalmával, amely az üres tér nyugodt és méltóságteljes szépsége egy merész kiállású, hosszmotoros, hátsó kerék hajtású SUV-ban.

A tervezők egy elegáns, kiváló minőségű belső teret alkottak, melyben kombinálták a hagyományos és új technológiai megközelítéseket. Ez nagyon jellemző a Mazdára – az erre való törekvés a vállalat japán örökségében gyökerezik.

A CX-60 tervezésekor a Kaicho fogalmát is szem előtt tartották, amely különböző anyagok és textúrák keveréséből származó harmóniát jelenti; ezt szemléleti a juharfa, a Nappa bőr, a japán textil-és krómrészletek alkalmazása. A másik filozófia, a Musubu inspirálta például a műszerfal varrásának kialakítását. A Musubu egy egyedülálló japán módszer az anyagok kapcsolódásának különleges kivitelezésére.

Az új Mazda CX-60 modellt két éven belül követi majd egy új, 7 személyes változatban is elérhető SUV modell, a CX-80.

Forrás: Mazda Motor Hungary

Hozzászólások