A KIA BELÉP AZ ELEKTROMOS HASZONGÉPJÁRMŰVEK PIACÁRA

A KIA BELÉP AZ ELEKTROMOS HASZONGÉPJÁRMŰVEK PIACÁRA

A Kia már 2022-ben foglalkozott a Purpose Built Vehicle (PBV) koncepcióval, amikor a fenntartható mobilitási megoldások felé helyezte a fókuszt. A közlekedés, a mobilitás is folyamatosan és gyorsan változik. A Kia követi a piaci igényeket és igazodik a trendhez, ami egyes piacokon már inkább a megosztást és nem a birtoklást jelenti. A Kia hisz benne, hogy a PBV – az elektromos hajtással rendelkező céljárművek teljesen új stílust hoznak majd az autót használók életében.

Az intelligens autózás jövőjeként a Kia tavaly bemutatta a koreai piacon a Kia Niro Plus Taxit, ami a taxisofőrök részére a műszerfalba integrálta többek között a navigációt és a taxiórát is. Idén februártól már a szingapúri utakon is találkozhatnak a Niro Plus-szal.
A Kia 2023 áprilisában pedig már arról számolt be, hogy Koreában megtörtént az alapkőletétel az elektromos céljárművek gyárában. Ho Sung Song, a Kia elnök-vezérigazgatója a Hyundai Motor Group nevében kiemelte: a konszern arra összpontosít, hogy növelje a teljesen elektromos jármű versenyképességét, beleértve a kutatást, a fejlesztést, a gyártást és vezető szerepet töltsön be a globális autóiparban.

Idén július 10-én pedig Pierre-Martin Bos a PBV üzletág igazgatójaként csatlakozik a Kia Europe felsővezetői csapatához. A francia topmenedzser több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a haszongépjárművek piacán és ő készíti elő az elektromos kishaszon-gépjárművek európai bevezetését. A Kia úgy tervezi, hogy már 2025-ben piacra dobja első, közepes méretű, PBV modelljét.
Kíváncsi vagy a Kia elektromos autóira? Gyere és próbáld ki E-Niro és az EV6 tesztautóinkat! Még a benzingőz az, ami igazán lázba hoz? Melyik forma tetszik Neked? Egy klasszikus, mint a Ceed? Egy sportosabb, mint az XCeed? Vagy a vagány ProCeed áll hozzád közelebb? Nagyobb csomagtérre vágysz? Gyere és próbáld ki a Sportage tesztautóinkat! Készleten lévő autóinkról, felszereltségekről érdeklődj az értékesítőinknél!

Hozzászólások