2024 a Kia Sorento éve lesz

Egyre több információ szivárog ki a Kia Sorento 2024-es külső-belső megújulásáról. A Los Angeles-i Auto Show-n végre már nem csak képeket lehet látni a rácfelvarrott Kia Sorento modellről.
Az újratervezés feltűnően magabiztosra és izgalmasra sikerült. A motorháztető és a szögletes élek, a hátsó, függőleges lámpatestek leginkább az Amerikában több díjat is nyert Kia Telluride-ra hasonlítanak. Viszont az orr rész, az első lámpák, a hűtőrács a Kia EV9 vonalaira emlékeztetnek. A Kia Sorento első lámpái is megkapták az EV9 modell esetében megismert „Star Map” – magyarul „csillagtérkép” – formát, ami meglehetősen látványossá teszi az újjászületett Kia Sorento-t.
A belül is folytatódik a megújulás: a Kia Sorento műszerfala is átalakul. A tagolt műszerfal helyett megkapta az ívelt nagy kijelzőt, amit a Kia Sportage-ben is láthatunk. Viszont a szoftver a „Connected Car Navigation Cockpit”, amit szintén az Kia EV9-ből kap meg a Kia Sorento. A Kia fejlesztői egy gyorsabb reagálású és pontosabb szoftverrel erősítik a Sorento-t. Újdonság lesz a Sorento-ban a Digital Key 2.0, úgynevezett „digitális kulcs”, ami a telefonunkhoz vagy az okos órához csatlakozik. Így elegendő a telefon vagy az óra a Kia Sorento elindításához. Számos lehetőséget kínál a digitális kulcs, akár meg is lehet osztani, így nem szükséges a kocsi kulcsnak fizikailag nálunk lennie.

A vezetéstámogató funkciók frissítései közé tartozik a vészfékezés, amely pontosabban felismeri a gyalogosokat és a kerékpárosokat, valamint a szembejövő járműveket. Újdonság a „tanulás” a sebességtartó automatikában, ami megfigyeli, hogy a sofőr hogyan gyorsul és vezet, és leutánozza a vezető stílusát, amikor a sebességtartó automatika átveszi az irányítást. Ezek mellett újdonság lesz a digitális belső visszapillantó tükör és a 360 fokos térhatású kamera, ami segíti a majd biztonságos parkolást. Az új Kia Sorento-ra még várnunk kell, majd csak 2024 áprilisában kezdik a sorozatgyártást. Árakról és felszereltségekről még nem kaptunk információt.
Van, aki környezettudatos, ezért keres Kia autót. Van, aki nehezen tud dönteni, ő azért jön, hogy kipróbáljon egy Kia modellt. Van, akinek mások ajánlották, és van, aki még sosem vezetett Kia autót. Ők azért jönnek, hogy beüljenek egy Kia modellbe. Van, akinek határozott elképzelései vannak és van, aki határozatlan. Van, akinek több pénze van autóra és van, akinek kevesebb. Nekik is tudunk ajánlani egy Kia autót. Gyere el és próbáld ki Te is a Kia modelljeit! Mondd el az igényeidet és cseréld le a kocsidat egy új Kia autóra! A készleten lévő autóinkról érdeklődj az értékesítőinknél és az azonnalelviheto.hu oldalunkon!

Hozzászólások